Kemeling Kunststoffen

De perfecte overstap

In al onze projecten hebben we te maken met verschillende partners. Waarbij deze partners al jarenlange ervaring hebben met onze materialen of deze net een transitie naar onze kunststoffen gemaakt hebben. In onderstaande projecten willen we graag de transitie en de gedachte achter de transitie uitlichten.

Hout naar Kunststof

In het verleden werden de wand/montageborden t.b.v. elektra in hout vervaardigd. Dit moest verduurzaamd worden met verf. Door het gebruik van geschuimd pvc hoeft er geen extra werk verricht te worden. Daarnaast is het ook UV resistent en vrij snel af te werken naar de persoonlijke wensen. Het lichte gewicht zorgt er ook voor dat het eenvoudig en gemakkelijk te monteren is.

 

Aluminium naar Kunststof

Aluminium wordt voor vele toepassingen gebruikt, maar dit is niet altijd de beste oplossing. Een klant kwam met de vraag of aluminium bakken uit HDPE gemaakt konden worden en wat welke voordelen dit met zich meebracht. Deze bakken worden geplaatst op veegmachines voor de schoonmaak van de binnenstad. Doordat HDPE hierin “hufterproof”, lichtgewicht en gemakkelijk schoon te maken is, kon HDPE een duurzamere oplossing bieden voor het schoonmaken van de binnensteden. Mede door het gladde oppervlak is het gemakkelijk schoon te maken, waarmee het voor de eindklant veel werk scheelt met het weghalen van de afval. 
 

RVS naar Kunststof

Ook RVS wordt voor vele toepassingen gebruikt. Zo ook voor onze klant waarvoor maatwerk drinkwatertanks benodigd waren. Deze tanks werden hiervoor van RVS gemaakt, waarbij er een transitie naar kunststof gewenst was. Mede door het lichtere gewicht en een brede mogelijkheid tot verschillende designs is de keuze op HDPE gevallen. De keuze voor HDPE heeft er hier ook voor gezorgd dat er een hogere kwaliteitsstandaard van certificaten meegegeven kon worden aan de tanks. De tanks zijn geplaatst in de motorruimte van een van de jachten welke onze klant produceert. 

Polyester naar Kunststof

Oorspronkelijk produceerden wij onze producten met polyester. Vanwege de technologische ontwikkelingen rondom kunststoffen zijn er nieuwe mogelijkheden ontstaan.  Onze oude mengbakken werden geproduceerd uit polyester. Wij hebben hier de keuze gemaakt om deze vanuit HDPE te produceren.  Hierdoor is meer maatwerk mogelijk en hoeft er minder onderhoud aan de producten plaats te vinden.  Ook is er een hogere chemische resistentie aanwezig en is er een langere levensduur door de keuze van HDPE.

Beton naar Kunststof

Naast de nieuwe bakken produceren wij ook buitenwatermeter putten. Deze putten werden oorspronkelijk uit beton geproduceerd. Dit heeft als nadeel dat dit relatief zwaar is en moeilijk te verplaatsen. Ook eventuele aanpassingen zijn hierin moeilijk toe te passen. Dit een probleem welke klanten van ons ondervonden. HDPE biedt hierin een goed alternatief. De putten zijn eenvoudig naar elke wens te maken. Waarbij deze lichter zijn als de betonnen variant en doordat er gebruik gemaakt wordt van HDPE zijn deze ook eenvoudiger aan te passen.

Terug naar projcten