Kemeling Kunststoffen

Projecten waar we trots op zijn!

Tijdens het uitvoeren van onze projecten zijn er meerdere aspecten die voor ons speciaal zijn. Deze aspecten kunnen variƫren van een afwijkend product tot de afnemer en de bestemming van het product. Hieronder worden een aantal van deze projecten toegelicht.

1e drijvende park in Europa

In opdracht van Urban Green heeft Kemeling bijgedragen aan een mooi project. In dit project werd samen met Urban Green, gemeente Rotterdam en Rijkwaterstaat de ontwikkeling voltooid van een drijvend eiland met een tweeledige doelstelling. Een verbetering van de waterkwaliteit op het gebied van vishabitat & macrofauna voor RWS en een verbetering van de ruimtelijke ordening voor de gemeente Rotterdam.Vanaf eind September 2015 is Kralingen Rotterdam een drijvend eiland ter groote van 300m2 rijker.

Een aanwinst voor het leven onder en boven water. Wat een hotel wordt voor vissen en kleine diertjes wordt een lust voor het oog voor de ruim 400 appartementen die op het desbetreffende water kijken.

 

 

 

 

 

 

Kemeling tekende en produceerde de complete kunststof drijvende onderdelen. Daarmee hielpen wij de wereld een stukje groener te maken. Voor meer informatie over dit unieke project klik hier. 

 

Tevens is het project onder de aandacht gebracht bij de NOS. klik hier voor het fimpje.

Artsen zonder Grenzen

In opdracht van Artsen zonder Grenzen heeft Kemeling twee 4000 liter drinkwater tanks geproduceerd. Normaliter zijn deze tanks al zeer stevig, maar deze tanks moeten op vrachtwagens door onbegaanbaar terrein in noodhulp gebieden rijden. Om ervoor te zorgen dat er met de tanks niets mis kan gaan zijn deze tanks vrijwel onverwoestbaar gemaakt. 

 

 

 

Terug naar projcten