Kemeling Kunststoffen

Onze 3D printer XXL ontwikkeling !

Wij hebben de eerste 3D printer ter wereld ontwikkeld die HDPE kan printen op zo grote schaal. 
Duurzaam ondernemen met oog voor mens en natuur, dat is één van de waarde waar Kemeling voor staat. Iedere dag worden er op de wereld duizenden producten van kunststof gemaakt, een wereld zonder is ondenkbaar. Er wordt gewerkt aan een gezonde en duurzame toekomst door gebruik te maken van recyclebare materialen en schone productieprocessen.
Kemeling gaat een stap verder, er wordt onderzoek gedaan naar het toepassen van 3D printen om zo restmateriaal in eigen huis te verwerken. Op dit moment wordt de 30.000 Kg aan restmateriaal per jaar ingezameld en extern verwerk tot nieuw plaatmateriaal, maar hoe mooi zo het zijn om dat in eigen huis te  kunnen doen?
 

3D printen, ook wel Additive Manufacturing genoemd, is een productietechniek waarbij een digitaal bestand omgezet wordt naar een tastbaar object. Het product wordt laagje voor laagje opgebouwd, alles kan geprint worden, de mogelijkheden zijn eindeloos. Het uitgangspunt voor een 3D print is een digitaal ontwerp gemaakt in software als Autocad of Solidworks, het digitale bestand wordt omgezet in een STL-bestand en het printen kan beginnen.

Er is bijna niemand ter wereld die print met het materiaal HDPE. Het materiaal heeft eigenlijk niet de goede eigenschappen om mee te kunnen printen, wij hebben door ontwikkeling en kennis opbouw de mogelijkheid om dit HDPE materiaal in te zetten als printmateriaal. Zodra het geprinte product er staat heeft het veel betere eigenschappen ten opzichte van andere printmaterialen. Zo is het onderhoudsvrij, waterafstotend, Steriliseerbaar, bestand tegen zuren en chemicaliën, goede thermische eigenschappen, lage oppervlaktespanning, goede kruipstroombestendigheid, hoge oppervlakte- en volumeweerstand, goede dilectrische eigenschappen en geringe energie absorptie.

Begin 2018 verwachten wij het printproces met HDPE seriematig in te kunnen zetten.   Heeft u interesse stuur dan een mail naar bart@kemeling.nl

 

 

Terug naar projcten