Kemeling Kunststoffen

De organisatie

Missie en Visie

Missie
Kemeling Kunststoffen is specialist in het ontwikkelen en produceren van kunststof opvang, opberg en opslag producten voor vloeibare en vaste stoffen. Onze producten worden op maat ontwikkeld naar de wensen van onze klanten. Wij maken gebruik van de nieuwste technieken en materialen en hebben veel aandacht voor produceren op maatschappelijk verantwoorde wijze.

Visie
Om onze missie te verwezenlijken willen wij ons steeds verder ontwikkelen als kennisdrager en totaalleverancier van opberg, opvang en opslag systemen. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten, partners en medewerkers enthousiast zijn over onze producten. Hierbij is een solide financiële basis het uitgangspunt voor verdere maatschappelijke en bedrijfsmatige investeringen, innovatie en groei.

 

De Kernwaardes

van Kemeling Kunststoffen waar we iedere dag aan werken.
BOKKS    : Betrouwbaar | Oplossingsgericht |  Kwaliteit  | Kennis | Service

 

Medewerkers

Een bedrijf met een menselijk gezicht
Een bedrijf bestaat bij de gratie van producten, systemen en installaties. Maar een bedrijf bestaat vooral bij de gratie van mensen. Gemotiveerde, betrokken en deskundige medewerkers, die elke dag investeren in producten van de allerbeste kwaliteit. Daarom is er veel aandacht voor ondernemen met een menselijke maat. De medewerkers krijgen alle ruimte om zichzelf te ontwikkelen. Die aandacht betaalt zich uit in een enthousiast team van mensen. Mensen die het maken bij Kemeling!

Kemeling heeft een team van ervaren, bekwame en gecertificeerde productiemedewerkers, projectleiders en engineers. Zij hebben zeker tientallen jaren ervaring. Zij stellen zich tot doel klantspecifiek maatwerk aan te bieden en te leveren. Dus creatieve oplossingen te bieden vanuit een basis van vakkennis en ervaring. De medewerkers zijn voor klanten altijd op zoek naar de meest optimale oplossing. Voor alle maatwerkaanvragen zijn zij in staat mee te denken en tot de juiste invulling te komen.

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Ondernemen is niet tot aan de drempel van je bedrijf ! Wij vinden dat je ook een maatschappelijke verantwoording hebt voor je omgeving en medemens. Wij zijn ons bewust van de verantwoordelijkheid die wij als bedrijf hebben met oog op de maatschappij het milieu en de medemens. Bovenstaande heeft geleid tot diverse initiatieven, sponsoringacties en regionale projecten die we jaarlijks ondersteunen.

 

De Organisatie

Gespecialiseerd....
Kemeling  Kunststoffen is een specialist in oplossingen voor het opvangen, opslaan en opbergen van vloeibare en vaste stoffen en materialen, thuis in meerdere branches. Ons belangrijkste doel is al ruim 40 jaar het ontwikkelen en produceren van standaard- en maatwerk kunststofproducten. Certificering conform ISO 9001, DVS-las en KIWA keur waarborgt de kwaliteit. U herkent onze oplossingen aan hun lange levensduur. Kemeling heeft deze positie bereikt doordat ze haar producten en diensten continue optimaliseert en luistert naar de wensen van de klant.  Belangrijkste werkgebied van Kemeling  is de tuinbouwsector.  Daarnaast is het bedrijf gespecialiseerd in levering in diverse markten zoals (afval)waterbehandeling, brandpreventie, carrosseriebouw, machinebouw.

 

De Historie

1976 – Oprichting bedrijf
Oprichting Kemeling Polyester van start gegaan aan de Dortlaan in Naaldwijk. In een kas van 12 x 4 meter werden de 1e polyester producten vervaardigd voor de tuinbouw en carrosseriebouw.

1980 – Uitbreiding van assortiment
Het assortiment werd uitgebreid met meerdere modellen polyester A&B mengbakken, spuittanks, grondputten.

1983 – Verhuizing naar industrieterrein de Woerd.
Vanwege toenemende vraag en klantenbestand verhuizing naar Industriestraat nr. 9

1988 – Verhuizing
Door groei van de productie en assortiment verhuizing naar groter gebouw aan de industriestaat 42

1992 – Nieuwe producten
Nieuwe producten werden ontwikkeld zoals oa. strooikisten, bloempiramides.

1995  – Introductie van compleet nieuw materiaal en producten.
Nieuw materiaal HDPE high density polyetheen en PP polypropheen. Enkele stuks zijn mogelijk en meer maatwerk kon worden geleverd.

1999– Uitbreiding productieruimte en kantoor.
Industriestraat 57 werd erbij aangekocht. Het bedrijf werd omgezet van eenmanszaak naar BV

2000 – ISO gecertificeerd
In 2000 heeft Kemeling het ISO NEN-EN-ISO-9001 certificaat behaald. Hierdoor is de kwaliteit van de producten gewaarborgd.

2002 – Introductie nieuw assortiment mengbakken
Door schaalvergroting in de tuinbouw worden mengbakkenassortiment uitgebreid tot 10.000 liter.

2005 – Introductie vloeibare meststoftanks
Vloeibare meststofopslag tanks worden geleverd van 1000 t/m 30.000 liter inhoud.

2006  - Gecertificeerd lassers
DVS  2212-2 lascertificering behaald.

2007 – Bedrijfsovername
De eigenaar D. Kemeling verkoopt het bedrijf aan beide zoons Robert en Jan Willem. D.Kemeling stapt definitief uit het bedrijf.

2008 – Tekenwerk in 3d en ontwikkeling
Start tekenwerkzaamheden in 3D pakket. Meer ontwikkeling op materiaalgebied en toepassingen in andere markten.

2012 – Nieuwe huisstijl
Introductie van vernieuwde visie en strategie welk verwerkt in een compleet nieuwe huisstijl.

2013 – Nieuwbouw extra bedrijfshal
Nieuwe productiehal aangebouwd en aanschaf CNC freesmachine.

2013 - BRL (KIWA) gecertificeerd Tankbouwer In de industriesector mogen chemicaliën alleen opgeslagen worden in thermoplastische tanks als deze volgens de BRL-K21009 zijn gecertificeerd. Dit KIWA certificaat hebben we in 2015 behaald waardoor Kemeling de eerste onafhankelijke gecertificeerde tankproducent is van Nederland.

2014 – Afscheid polyester afdeling
Strategische keuze gemaakt om bedrijf de toekomst in te leiden.
Na 37 jaar productie van polyester producten is de afdeling verkocht en de productieruimte omgebouwd voor thermoplasten.

2015 – Robotisering
Ontwikkeling van 3D printing XXL en Robotlassen van HDPE producten.

 

The Facts

-    Familiebedrijf opgericht in 1976
-    Centraal gevestigd in de randstad.
-    2500 m2 productieoppervlakte
-    900 m2 kantoorruimte
-    30 ervaren werknemers (DVS 2212-1 en VCA gecertificeerd)
-    High-tech machinepark.
-    Wereldwijde afzet in 9 sectoren
-    ISO 9001 gecertificeerd
-    BRL-K21009 gecertificeerd