Kemeling Kunststoffen
Productafbeelding Dubbelwandige lekbak - opvangbak op maat

Dubbelwandige lekbak - opvangbak op maat

pijl Dubbelwandige lekbak - opvangbak op maat

Omschrijving

Een kunststof lekbak, opvangbak of milieubak op maat?

Kemeling Kunststoffen levert al jaren kunststof lekbakken en opvangbakken in diverse branches zoals de tuinbouw en waterbehandelingsindustrie. Binnen de huige wet- en regelgeving zijn er drie soorten lek/opvangbakken mogelijk:

Optie 1: Een ongecertificeerde lekbak, opvangbak of milieubak

Een opslagvoorziening moet zodanig zijn geconstrueerd dat gelekte of gemorste gevaarlijke vloeistof redelijkerwijs niet uit de voorziening kan stromen. Daartoe moet de opslagvoorziening een opvangcapaciteit hebben van ten minste 110% van de inhoud van de grootste emballage, doch (als dat méér is) ten minste 10% van de inhoud van de totale emballage. De opvangvoorziening moet voldoende bestand zijn tegen de opgeslagen stoffen. In de opvangvoorziening mogen zich geen openingen bevinden die in rechtstreekse verbinding staan met de riolering.

Optie 2: Een gecertificeerde lekbak, opvangbak of milieubak conform AS SIKB 6700

Door de lek- of opvangbak te inspecteren op locatie door een geaccrediteerde inspectie instelling kan er een AS 6700 verklaring (voorheen PBV / CUR 44 verklaring) voor vloeistofdichte voorziening afgegeven worden. Dit certificaat kan op al onze kunststoffen (dubbelwandige) lek/opvangbakken afgegeven worden en is een goed alternatief voor de betonnen/gemetselde rechthoekige opvangbakken. De inhoud van een vloeistofdichte opvangvoorziening moet tenminste gelijk zijn aan de opslagcapaciteit van de tank. Indien in een opvangbak twee of meer tanks zijn opgesteld, dan moet de opnamecapaciteit van deze voorziening tenminste gelijk zijn aan de opslagcapaciteit van de grootste tank, vermeerderd met 10% van de gezamenlijke opslagcapaciteit van de overige tanks.

Optie 3: Een gecertificeerde lekbak, opvangbak of milieubak conform BRL-K903 en BRL-K21009

Indien de opvangvoorziening wordt toegepast bij de opslag van chemicaliën kunnen wij een enkelwandige kunststof opvangbak leveren volgens de BRL-K21009. Deze lekbakken dienen te zijn ontworpen voor de opvang van chemicaliën, bovengrondse installatie, atmosferische opslag en een minimale opslagcapaciteit hebben van 110% van de maximale inhoud van de opslagtank.

Laat u vakkundig informeren en vraag vrijblijvend naar de juiste oplossing voor uw situatie!

Offerte aanvragen
Registreer voor prijzen
kunststof-dubbelwandige-opvangbak-tanks-1 kunststof-dubbelwandige-opvangbak-tanks-2 Dubbelwandige lekbak - opvangbak op maat kunststof-dubbelwandige-opvangbak-tanks-3 Dubbelwandige lekbak - opvangbak op maat Dubbelwandige lekbak - opvangbak op maat Dubbelwandige lekbak - opvangbak op maat Dubbelwandige lekbak - opvangbak op maat Dubbelwandige lekbak - opvangbak op maat
Model: Dubbelwandige lekbakken
Beschikbaarheid: Op voorraad
Typenummer: bak