Kemeling Kunststoffen
Productafbeelding PP plaatmateriaal - Grijs (RAL7032)

PP plaatmateriaal - Grijs (RAL7032)

pijl PP plaatmateriaal - Grijs (RAL7032)

Omschrijving

PP

Al jarenlang leveren wij PP (Polypropeen)) productenin de kleur grijs (beige) RAL7032 en in diverse diktes in de Benelux.

Wat leveren wij:

Wij leveren verschillende producten opgebouwd uit PP, zoals onze compartimententanks. Deze producten bouwen wij op uit platen van:

De afmetingen die we gebruiken zijn:

 • 2000 x 1000 mm
 • 3000 x 1500 mm
 • 4000 x 2000 mm

Verschillende soorten PP:

PP-H wordt gekenmerkt door een hoge chemische bestendigheid bij hogere temperaturen. Dit type leiding materiaal is zeer geschikt als transport van verschillende soorten mediums.  PP-H wordt als leiding materiaal toegepast in diverse marktsegmenten, voornamelijk waterbehandeling, chemische industrie en galvanotechniek.

PP-R ; In tegenstelling tot klassiek PP-H-materiaal ligt bij PP-R materiaal de toegelaten werkdruk aanzienlijk hoger. De gekozen leidingen met wanddikte SDR11, hebben een continu toegelaten werkdruk van 15 bar gedurende 50 jaar bij 20°C. Een ander voordeel van de PP-R leidingen is de flexibiliteit. PP-R materiaal is flexibeler dan PPH materiaal, wat de nodige voordelen geeft bij leidingen in de grond.

PP-R materiaal is uiterst geschikt  voor transport van demi-water.  De PP-R leidingen zullen de waterkwaliteit dus in geen geval beïnvloeden.

PP-N ;  Polypropeen naturel; Deze niet-gepigmenteerde grondstof wordt vooral gebruikt omdat deze kwaliteit uitstekende weerstand bied tegen bepaalde desinfecterende middelen en chemicaliën. Bovendien is hij min of meer transparant.

PPs is een polypropyleen met lage ontvlambaarheid, dat vervaardigd is van isostatisch homopolymeer met hoog moleculair gewicht. PPs wordt gebruikt wanneer grote chemische weerstand en thermische weerstand vereist zijn in combinatie met lage ontvlambaarheid, bijvoorbeeld in ventilatiesystemen en in elektrotechniek.

PP-DWU is een homopolymeer, permanente-hittebestendig PP. Dankzij zijn uitstekende eigenschappenprofiel – voornamelijk de grote chemische weerstand en corrosievastheid – is PP-DWU uitermate populair 

PP eigenschappen

De eigenschappen van polypropeen kunnen per soort polypropeen verschillen. Polypropeen is een kunststofsoort dat veel wordt gebruikt in de kunststof apparatenbouw en kunststof leidingsystemen. Het is verkrijgbaar als plaat en buis materiaal. Plaatmateriaal van PP is meestal van PP-H, polypropeen buizen kunnen van diverse soorten PP gemaakt worden.

Technische Eigenschappen

 • Geen vochtopname
 • Geschikt voor voeding (levensmiddelenkeurmerk)
 • Uitstekende chemicaliënbestendigheid
 • Hoge stijfheid
 • Soortelijk gewicht van 0,92 g/cm3
 • Trekvast en vormvast bij hoge temperaturen
 • Glad oppervlak
 • Geringe weerbestendigheid
 • Plaat in constructievorm: temperatuurbestendig tussen 0 tot +80ºC (afhankelijk van de constructie)

Verdere eigenschappen

Thermische eigenschappen:

 • Polypropeen is goed thermisch vervormbaar (dieptrekken). De maximum gebruikstemperatuur ligt hoger dan die van HMPE en kan circa 100°C bedragen. De minimum temperatuur ligt bij circa 0°C. Beneden deze temperatuur wordt het materiaal hard en bros. Polypropeen heeft goede warmte-isolerende eigenschappen. 

​Chemische resistentie:

 • Polypropeen mag in de voedingsindustrie worden toegepast en is zeer goed bestand tegen chemicaliën. Bij temperaturen onder 60°C zal het materiaal door bijna geen chemicaliën gaan zwellen.
  Wel wordt bij hogere temperaturen de oxydatie versneld door contacten met sommige metalen zoals koper en mangaan. Koper lasgereedschap en koperen onderdelen zoals koppelingen en bouten die in contact komen met verhit Polypropeen moet men vermijden.

Biologische eigenschappen:

 • Door de hoge elasticiteit zal na het wegvallen van de buigbelasting het materiaal weer in zijn oorspronkelijke stand terugkomen. De slagvastheid is zeer hoog waardoor de weerstand tegen breuk erg groot is. Ook heeft het materiaal zeer goede anti hecht eigenschappen.
Offerte aanvragen
Registreer voor prijzen
PP-plaat-platen-plaatmateriaal-1 PP-plaat-platen-plaatmateriaal-2 PP-plaat-platen-plaatmateriaal-3
Model: Massief PP plaat op maat - grijs
Beschikbaarheid: Op voorraad